Pinksterbrief van onze deken

Beste vormeling,

Ik ben pastoor-deken Marcel Rouffa en werd door onze bisschop Patrick Hoogmartens aangeduid om jou dit jaar het heilig vormselsacrament toe te dienen.

Ben jij het lange wachten ook moe? Vormsel uitgesteld… schoolgaan volgende weken, misschien wel misschien niet… Het maakt je soms misschien een beetje triest. Je zou vrienden en vriendinnen graag ontmoeten, samen sporten, vrij zijn in de keuze van je contacten. Maar nu wordt alles ingeperkt, ben je gebonden aan regels en voorschriften van afstand houden, voorzichtig zijn, handen wassen, blijven in je bubble.

Toch wordt het Pinksteren feest van de heilige Geest, waarmee jij gezalfd wordt, gemerktekend. Dat betekent: je leeft niet voor jezelf alleen; je behoort toe aan Christus, wiens naam betekent ‘de Gezalfde van God’. Het is zijn geestkracht die jou wordt toegezegd.

Jezus liet zich zien aan zijn leerlingen nadat Hij verrezen was; Hij blies over henen zei: ontvang de heilige Geest; zo eenvoudig en gewoon als de adem in en uit is de werking van de heilige Geest. Neen, geen zieke adem, die je besmetten zou, en waartegen mensen nu een mondmasker dragen. De heilige Geest ademt over jou om je sterk te make. De goede dingen die Hij bewerkt kunnen zijn: vriendelijkheid., goedheid, geduld, liefde, vrede, vreugde, trouw, zachtheid, ingetogenheid…

Soms maakt de heilige Geest mensen bijzonder sterk., zoals die verpleger die 10 uur per dag werkt op de corona-afdeling van het ziekenhuis zonder tussendoor te eten of te drinken en met dat vervelende mondmaker op.  Hij doet dat om er helemaal te zijn voor de zwaar-zieke patiënten in ademnood; hij houdt zich aan de strenge regels om zelf gezond te blijven, zijn gezinsleden niet in gevaar te brengen en om zelf te kunnen blijven werken!

Jij weet nog niet waartoe je zelf in staat bent als de heilige Geest je mag bezielen. Maar je hoeft nooit te denken ‘dat kan ik niet’ of ‘dat durf ik niet’ en zeker hoef je nooit jaloers te zijn op wat een ander beter kan; De heilige Geest werkt in ieder op een andere manier.

De grootste, de knapste, de sterkste zijn: wie dat verlangt denkt alleen aan ‘ikke’. In zo iemand kan de Geest niet werken. Je hoeft voor Jezus niet perfect te zijn. Hij houdt van je zoals je bent en verder worden kan.

In afwachting van je vormsel wens ik jou, je ouders en tochtgenoten vrede toe en alle goeds.

Met genegen pinkstergroeten,

uw pastoor;

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s