Twaalfde zondag door het jaar

Navertelling Matteüs 10,26-33

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 10,26-33. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit bijvoorbeeld het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen. 

Wees niet bang

Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Wees niet bang voor mensen die slechte dingen over jullie zeggen. Nu weten ze de waarheid nog niet, maar dat komt wel. Alles wat Ik jullie vertel, is nu nog geheim. Alleen jullie weten het. Maar jullie moeten het straks doorvertellen, en zorgen dat alle andere mensen het ook horen. Wees niet bang voor andere mensen, ze kunnen je wel pijn doen, maar je ziel kunnen ze niets doen. Je hoeft alleen rekening te houden met God, want God weet hoe je leeft.

mussen2

Een mus is niet veel waard, maar als God wil dat alle mussen blijven leven, dan zal er geen enkele mus dood gaan. Van jou weet God zelfs hoeveel haren je op je hoofd hebt, je hoeft dus niet bang te zijn, jij bent voor God veel belangrijker dan al die mussen. Iedereen die andere mensen over Mij vertelt en allemaal goede dingen over Mij zegt, hoort bij Mij en Ik zal dat aan God vertellen. Maar als jullie zeggen dat je Mij niet kent, dan zal ik ook tegen God zeggen dat Ik jou niet ken.“

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Knutsel: Monsterspray

Een variant op Monsterspray, misschien heeft u er al eens van gehoord. 

Nodig:
– Spray fles (vraag in uw omgeving naar lege sprayflessen of haal goedkope in de winkel)
– Labels in de vorm van de fles waarop ‘anti angst spray’ alvast geschreven is)
– Lijm (om het label op de fles te plakken)
– mogelijk strikjes, of stikkers om de fles verder mee te versieren.

monsterspray2

Vraag de kinderen eerst te vertellen waar ze bang voor zijn. Geef ze vervolgens de labels en de flessen. Vertel dat we ‘anti angst spray’ gaan maken. Ze mogen het label versieren met alle dingen waar ze bang voor zijn, en de fles mogen ze versieren zoals ze willen.

Vul aan het einde de flessen met water en een paar druppels wijwater. Vertel over het wijwater, dat het gezegend is in de paasnacht, dat wil zeggen dat Gods zegen aan dit water gegeven is. Verbind het met de woorden van Jezus: ‘jullie hoeven niet bang te zijn’. Als God zijn zegen aan iets of iemand geeft, dan is er niets om bang voor te zijn. Vertel de kinderen dat als ze bang zijn, het wijwater in de fles ze zal steunen. Ze hoeven het alleen maar een beetje op te spuiten. Dan weten ze dat God bij hen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s