Navertelling Mattëus 25, 14-30

De gelijkenis van de talenten

Jezus vertelde zijn leerlingen verhalen voor als Hij niet meer bij hen was. Op een dag vertelde Hij:

‘Een rijke man ging op reis naar het buitenland. Hij riep zijn knechten bij zich. Zij moesten voor zijn spullen zorgen terwijl hij weg was. Aan de beste knecht gaf de man vijf talenten. Aan de volgende knecht gaf hij twee talenten. En een derde knecht kreeg één talent. Toen vertrok hij.

De knecht met de vijf talenten ging meteen aan het werk. Hij verdiende er vijf talenten bij.
De knecht met de twee talenten ging ook aan het werk. Hij verdiende er twee talenten bij.
De laatste knecht, die één talent had gekregen groef een gat. Daar stopte hij het geld van zijn baas in.

Een hele tijd later kwam de man terug. Hij riep de knechten bij zich. De knecht die vijf talenten had gekregen kwam naar voren. Hij gaf zijn baas de vijf extra talenten. Hij zei: “Kijk, u hebt mij vijf talenten gegeven. Nu heb ik er vijf bijverdiend.” Zijn baas zei tegen hem: “Prima gedaan, je bent een goede en trouwe knecht. Je paste goed op weinig spullen, ik zal je in het vervolg op veel meer laten passen. Kom binnen en voel je thuis in mijn huis.”
Daarna kwam de knecht met de twee talenten naar voren. Hij zei: “Kijk, u hebt mij twee talenten gegeven. Nu heb ik er twee bijverdiend.” Zijn baas zei tegen hem: “Prima gedaan, je bent een goede en trouwe knecht. Je paste goed op weinig spullen, ik zal je in het vervolg op veel meer laten passen. Kom binnen en voel je thuis in mijn huis. “

Als laatste kwam ook de knecht met het ene talent naar voren. Hij zei: “Baas, ik heb gemerkt dat u mensen hard laat werken. En alles is dan vervolgens voor u. Daarom was ik bang. Ik heb uw talent in de grond begraven. Hier hebt u het terug.” Maar zijn baas zei: “Je bent een slechte en luie knecht. Je wist toch dat je hard moest werken en dat alles dan voor mij zou zijn. Waarom heb je mijn geld dan niet naar de bank gebracht? Dan had ik nu tenminste rente gekregen. Pak hem dat talent af en geef het aan de knecht met de tien talenten. Want iedereen die iets heeft zal nog iets krijgen. Hij zal zelfs heel veel krijgen. Maar iedereen die bijna niets heeft, die zal ook nog afgepakt worden wat hij heeft. En gooi die waardeloze knecht maar naar buiten, het donker in waar je gehuil hoort van wie bang zijn.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Comentario al evangelio del Domingo XXV del Tiempo Ordinario · Dibujos de  Fano en color · Diócesis de Málaga : Portal de la Iglesia Católica de Málaga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s