Eerste communies uitgesteld tot na zomervakantie

Beste ouders,
Corona blijft ons doen en laten een beetje bepalen en zoals jullie al in een vorig bericht hebben vernomen, bevestigen we nu definitief dat de eerste communievieringen en Vormsels binnen onze Pastorale Eenheid Heilige Odilia pas zullen plaats hebben na de zomervakantie. Voor de eerste communie zullen deze in de maand september plaats hebben. Ook ons bisdom kiest voor deze optie om alles in veilige banen te kunnen organiseren.


De definitieve data komen eraan, we bekijken nu eerst alle mogelijkheden. We willen wel ook even aangeven en dan spreek ik enkel voor de eerste communie (de vormselcatechisten zullen later afzonderlijk reageren naar hun doelgroep) dat wie graag toch in mei/juni zijn eerste communie laat plaatsvinden dit altijd individueel mag doen weliswaar rekening houdend met de maatregelen die dan geldig zijn inzake corona. Deze mogelijkheid blijft aangeboden.


We proberen alles een beetje in beeld te brengen voor onze organisatie. Iedereen heeft bij inschrijving een keuze vastgelegd waar jullie zoon/dochter zijn/haar eerste communie zal doen. Aan de hand van deze info zullen we de drie groepen (Hoepertingen, Borgloon, Jesseren) samenstellen. We zullen net als vorig jaar de 3 groepen verdelen in 2 via loting. Er zullen dus op één zelfde dag twee vieringen worden georganiseerd. Waarom kiezen we opnieuw voor deze optie? Omdat het helemaal niet zeker is dat we op maximum capaciteit mogen draaien en de voorbereiding ook maar in kleine groepen mag gebeuren. Als we blijven bij een beperking van aantal mensen in de kerk dan is deze optie het meest haalbaar. Voor Borgloon kan er live gestreamd worden, dat is natuurlijk een heel groot voordeel maar helaas in de andere kerken is er door onze organisatie geen opname mogelijk omdat de installatie niet voorhanden is in die kerken.


Ook willen we de kinderen hier allemaal op voorbereiden en begeleiden. Daarom zullen we ook extra momenten inlassen vanaf dat het weer mogelijk is. Daarover communiceren we later.


Voor ons is het belangrijk in alle voorbereiding om bij het verdelen van de groepen rekening te houden met familiebanden. Daarom mijn warme oproep om even aan te geven wanneer er een familieband is tussen de kinderen dan kunnen we deze in dezelfde viering plaatsen. Wees daar alsjeblieft eerlijk in, want we moeten tot ongeveer twee gelijke groepen komen. We kunnen niet elk klasgenootje/vriendje bij elkaar zetten, geloof me ook ik vind dit heel erg jammer maar we moeten een keuze maken vandaar dat het ook per loting zal plaats vinden.


Je mag gewoon een mailtje sturen wanneer er een familieband is.


Alvast bedankt voor jullie begrip. Voor ons team is het ook een teleurstelling om alles zien uitgesteld te worden maar we beloven dat we er alles zullen aan doen om jullie zoon/dochter een onvergetelijke dag te bezorgen.


Groetjes en tot snel
Eerste communie team

One comment

  • smetsmarlieshotmailbe

    Goedemiddag,

    Uitstellen is inderdaad de beste beslissing. Jammer natuurlijk maar gezien de omstandigheden is dat het beste. Ik hoop dat jullie een beetje rekening houden met wie ze in de klas samenzitten.

    Groeten Marlies ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s