Palmzondag

Dag communicantjes, Beste ouders,

Palmzondag luidt het begin in van de Goede Week, de week waarin Jezus stierf aan het kruis en weer verrees.

Palmzondag was een dag van vreugde, in tegenstelling tot de sombere dagen die erop volgenden: We vieren die dag de intocht van Jezus op een ezeltje in Jeruzalem en lezen het (verkorte) lijdensverhaal.
Aan het begin of tijdens de viering is er vaak een optocht waarin alle kinderen, al zingend -van klein tot groot- met hun palmpaasstok in mogen meelopen. Hosanna in den Hoge…. De mensen waren blij omdat Jezus kwam: ze dansten en ze zwaaiden met palmtakken.

Ook wij mogen dit verhaal mee beleven en vertellen …. we verkleden ons en vormen een mooie processie langs de straten van Jeruzalem.

Dit hele gebeuren gaat door in ons mooie OPEN kerk Sint-Odulphus in Borgloon omdat we vanuit deze kerk alles kunnen live streamen voor de ouders die er helaas niet kunnen bij zijn. De coronamaatregelen leggen ons een aantal beperkingen op en zo mogen we maar met maximum 15 personen aanwezig zijn in de kerk (ouder dan 12 jaar). Kinderen onder de twaalf jaar tellen niet mee in het aantal van 15 personen die in de kerk tegelijkertijd mogen aanwezig zijn. De kinderen beneden 12 jaar mogen met 25 kinderen in de kerk aanwezig zijn. Daarom dat we onze groep van 66 communicantjes opdelen in drie groepen en ook driemaal het verhaal naspelen.

We kijken er alvast naar uit om samen met jullie het verhaal van de “Blijde intocht in Jeruzalem” uit te beelden op muziek … we hebben alvast onze verkleedkleren bovengehaald zodat we helemaal in de sfeer van het verhaal komen. Wij kijken er naar uit, jullie ook …. schrijf je dan snel in

Er wacht na deze gebedsdienst ook een kleine attentie op jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s