Vijfde paaszondag

Navertelling Johannes 15,1-8

De evangelielezing van vandaag is Johannes 15,1-8. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Jezus is de ware wijnstok

Jezus zei tegen zijn leerlingen: ”Ik ben de stam van Gods druivenplant en jullie zijn mijn takken. En God, God is de tuinman. De takken waar geen druiven aan groeien haalt Hij weg. De takken waar wél druiven aan groeien snoeit Hij; Hij maakt ze kort. Want als de takken gesnoeid zijn komen er volgend jaar nog meer druiven aan.
Jullie lijken op de goede takken, dat zijn de takken die gesnoeid zijn. Ik heb met mijn woorden de slechte dingen uit jullie weggesnoeid. Dus nu zijn jullie zonder die slechte dingen helemaal schoon geworden. 
Jullie moeten verbonden blijven met Mij en Ik met jullie. Want zonder Mij kunnen jullie niet goed leven. Net zoals als er alleen druiven groeien aan takken die vastzitten aan de stam van de druivenplant. Als je met Mij verbonden blijft kun je goede dingen doen. Maar zonder Mij kun je niets. Dan gaat het verkeerd met je. Wanneer je niet met Mij verbonden bent, dan ben je als een tak die helemaal van de stam is afgehaald. Zo’n tak verschrompelt en dan wordt hij opgeruimd en in het vuur gegooid. Maar wanneer jullie wél met Mij verbonden blijven en jullie naar Mij luisteren, dan zal alles wat je vraagt, gebeuren.
Jullie zullen dan als mijn leerlingen veel goede dingen doen. Zo laten jullie de mensen zien hoe God in de wereld is.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s