Blog

Geplaatst in eerste communie, Gezinsvieringen

5de catechesemoment geannuleerd

Dag lieve kapoenen,Beste ouders,
Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen in verband met het coronavirus hebben we beslist om onze fysieke bijeenkomsten voorlopig niet te laten plaats vinden. We willen bij de super snelle verspreiding van de Britse variant geen enkel risico nemen voor uw zoon/dochter. Hun gezondheid staat boven alles.
We bekijken hoe we alternatief (digitaal) kunnen verder werken.


We willen wel de luisterwandeling (Lichtmis) van 31 januari erg aanbevelen, deze gaat door in eigen gezinsbubbel en grotendeels in openlucht wat het risico verminderd. Het zou fijn zijn als we jullie daar mogen ontmoeten. Pastoor Marcel zal een zegen uitspreken per gezin. Alle info vinden jullie terug op de website. Liefst inschrijven vooraf zodat we de organisatie veilig kunnen laten verlopen.


We hopen alsnog dat onze voorbereiding voor hun mooiste dag niet in het gedrang komt en zullen genoodzaakt zijn om extra momenten in te lassen als de situatie het toelaat. Voorlopig kunnen we deze nog niet plannen, we volgen dit dag per dag op.

Ook kregen we de vraag van ouders of de communies doorgaan op de data die vooropgesteld werden. Ook hier hebben we nog geen zicht op maar houden we er wel rekening mee dat er uitstel kan komen. Dat kans is vrij groot dat we naar hetzelfde scénario als vorig jaar toe gaan.


Groetjes en tot bij de luisterwandeling

Eerste communiebegeleiding

Geplaatst in Geen categorie

Vormselcatechese op 8 en 9 januari 2021

Eerst en vooral onze beste wensen voor jullie en jullie gezin.

Ook in het nieuwe jaar zijn we genoodzaakt om onze samenkomsten volledig digitaal te doen. Hopelijk kunnen we binnenkort fysiek met elkaar kennismaken. We werken aan een activiteit die wel mogelijk zal zijn. Hierover binnenkort meer.

Hierbij de gegevens voor de zoommeeting

Eerste groep : vrijdag 8 januari om 17u30

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/98832959088?pwd=ZndhQ2hQOEpEN2tZZUM2akFaT0JPUT09

Meeting ID: 988 3295 9088
Passcode: 075216

Tweede groep : vrijdag 8 januari om 18u45

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/99364382880?pwd=MDNzODY0SWRHY0xkZldwdVFENFhJUT09

Meeting ID: 993 6438 2880
Passcode: 862827

Derde groep : zaterdag 9 januari om 10u15

Serge Casier is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/91713521132?pwd=cFZ5NmNjaE1pYklOUzZTWGNpc01ndz09

Meeting ID: 917 1352 1132
Passcode: 842172

Vierde groep : zaterdag 9 januari om 11u30

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/95411202491?pwd=TUlkQjdVVGlOSFpYWEtnWk43OCtKZz09

Meeting ID: 954 1120 2491
Passcode: 940072

Geplaatst in eerste communie

Uitnodiging catechesemoment 4

Dag communicantjes & ouders,

Eerst en vooral willen we jullie onze beste wensen overbrengen voor 2021. Dat het een jaar mag worden met vele lichtpuntjes en geluksmomentjes.

Voor onze communicantjes wordt het een heel speciaal jaar, ze mogen voor eerst aan de tafel van Jezus aanzitten en deelnemen aan de maaltijd en worden zo kleine leerlingen van Jezus. Maar voor het zo ver is hebben we nog veel werk voor de boeg.

Dit weekend, 8 en 9 januari gaat er een catechesemoment door in de Padonck onder dezelfde maatregelen als het vorige catechesemoment.

We vragen aan de ouders wanneer je zoon/dochter zich niet goed voelt, zwaar verkouden is, op vakantie is geweest en de verplichte quarantaine nog niet voorbij is om NIET deel te nemen aan dit catechesemoment en ons wel even te verwittigen. Kinderen die (licht) verkouden zijn vragen we indien ze deelnemen om een mondmasker te dragen. Dit vragen we enkel om de veiligheid van iedereen.

Vorig catechesemoment waren er ook een heel aantal kinderen niet aanwezig zonder te verwittigen. Dit is jammer want dan verliezen we veel kostbare tijd. Mogen we vragen om telkens ons een seintje te geven, zo weten we wanneer we kunnen beginnen.

Voor de kinderen die niet aanwezig zijn verwachten we dat jullie thuis samen met je zoon/dochter werkt in het boekje.

Voor onze kapoenen, jullie mogen je doe-boekje en wat schrijfgerief (kleurpotloden, stiften, …) meebrengen. We gaan weer leuke dingen doen maar meer verklappen we nog niet.

Tot vrijdag of zaterdag!

Groetjes,

Eerste communiebegeleiding

Geplaatst in Geen categorie

Driekoningen

Vandaag vieren we het hoogfeest van de ‘Openbaring van de Heer’. De drie wijzen uit het Oosten komen het kindje Jezus eren.

Tobia heeft er een leuk tekenfilmpje van gemaakt zodat ook kinderen het verhaal kunnen volgen. Daarnaast bestaan er werkblaadjes om zich te verdiepen in dit Bijbelverhaal met leuke doe-opdrachtjes.

Alle info vinden jullie terug op : https://tobiacatechese.org/advent-2020/

Het filmpje kunnen jullie ook hier bekijken

Geplaatst in eerste communie, Gezinsvieringen, Godly Play, Kinderwoorddienst, Vormsel

Zalig kerstfeest

In het stalletje ligt het kindje Jezus heel stil

omdat het slapen wil,

het droomt over mooie kerstbomen

en over de velen mensen

die elkaar warmte, vrede en goeds toewensen.

Wij wensen jullie fijne kerstdagen toe.

Kerststal-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's
Geplaatst in eerste communie, Kinderwoorddienst

Vierde zondag van de Advent

Ook voor de vierde zondag van de Advent neemt Tobia jullie mee. Al het materiaal staat online op www.tobiacatechese.be en dan doorklikken naar Advent 2020.

Geplaatst in Geen categorie

Tobia on tour – 9 december 2020

Tobia on tour bezoekt de eerstecommunicanten van volgend jaar bij hun aan de voordeur om samen op de foto te gaan.

Dit is het verslag van de eerste dag

Geplaatst in eerste communie

Tobia stelt voor : het gebedsboekje

In de goodybag zat een kartonnen doosje in de vorm van een boekje. Hiermee maken we onze eigen gebedsdoosje. Kijk naar de uitleg van Anne-Laure.

Geplaatst in Geen categorie

Derde zondag van de Advent

Ook deze week heeft Tobia een verwerkingsblaadje en een video gemaakt voor de derde zondag van de Advent. Je vind alle info terug op http://www.tobiacatechese.be

Geplaatst in eerste communie

We starten terug op met de catechesemomenten vanaf 18 december 2020 in onze lokalen van de Padonck! (eerste communie)

We zijn heel verheugd te melden dat we met de catechesemomenten eindelijk van start kunnen gaan in het weekend van 18 en 19 december e.k.. Wel onder strikte voorwaarden in verband met corona.

We heten alle communicantjes van harte welkom in onze catecheselokalen van de Padonck. (plannetje vinden jullie op deze website)

Ze brengen hun doe-boekje mee en een beetje schrijfgerief, kleurpotloden en/of stiften. Er kan helaas niet gedeeld worden zoals we normaal gewoon zijn, iedereen brengt daarom best zijn eigen schrijfgerief mee.

Hoe gaan we praktisch te werk …

De bedoeling is dat we alle groepen nog eens gaan verdelen in twee groepen zodat elke begeleider slechts 5 à 6 communicantjes in de groep heeft, dit in verschillende lokalen. Dit om de corona regels strak te kunnen volgen. De lokalen zijn ontsmet en zullen ook telkens ontsmet worden na een groep. We vragen ook bij het brengen van de kinderen de lokalen niet te betreden maar we wachten de kinderen op binnen het groene poortje buiten aan de voordeur. Mogen we ook vragen om een mondmasker te dragen bij het brengen en afhalen van de kinderen. De kinderen worden ook naar buiten gebracht na de catechese, gelieve hen daar op te wachten. Respecteer ook voldoende afstand bij het halen en brengen wanneer u buiten wacht.

De kinderen ontsmetten hun handen bij het betreden van de lokalen. Mogen we vragen aan de ouders van de kinderen niet te brengen wanneer ze verkouden zijn en/of zich ziek voelen. Dit om alle risico’s op besmetting zo klein als mogelijk te houden.

Ook vragen we om de groepen waarin uw zoon/dochter is ingedeeld te respecteren aangezien we echt in de kleine groepen moeten werken om het veilig te houden. U kan de groepen raadplegen op de website. Er kan ook niet gewisseld worden van groep!

We kijken er al naar uit om jullie te mogen verwelkomen!

Eerste communie begeleiding & Tobia