Inschrijven eerste communie of Vormsel 2019-2020

Welkom op de pagina om uw zoon of dochter in te schrijven voor de eerste communie of het Vormsel.

We organiseren de eerste communie en het Vormsel voor alle kinderen die binnen onze federatie wonen. Woont u in een andere federatie dan verwijzen we u graag door naar uw plaatselijke priester of diaken. Mocht u echter buiten onze federatie wonen en een speciale band hebben met onze federatie neem dan even contact op met Serge (0476/29.95.07).

De eerste communie is voor kinderen van het eerste studiejaar en we houden het Vormsel binnen onze federatie op 13 jaar.

Wij verwachten van u:

  • dat u op de samenkomsten en vieringen aanwezig bent
  • dat u zich inspant om tijdens deze samenkomsten u in te zetten en zinvol mee te werken.
  • ook de oudersamenkomsten zijn heel belangrijk, ook van de ouders verwachten wij dat zij met ons de weg op gaan, dat zij de oudersamenkomsten volgen en dat ze samen met de catechisten mee op weg gaan. Aangezien we met te weinig catechisten zijn hebben we jullie hulp nodig om de activiteiten vorm te kunnen geven.
  • kiezen voor een christelijk leven is een keuze die uiteraard niet los staat van de rest van het leven; daarom is het vanzelfsprekend een basisvoorwaarde dat wie kiest om opgenomen te worden in onze gemeenschap, op school ook kiest om het vak Rooms-katholieke godsdienst. Wie dat niet doet kan niet deelnemen het Vormsel of eerste communie. Een attest kan worden opgevraagd!

(Wijzigen van de eventueel reeds gemaakte keuze voor zedenleer moet gebeuren vòòr 30 juni)

Bij de inschrijving van uw zoon/dochter verklaart u zich akkoord met de bovenstaande voorwaarden. Het formulier is aangepast aan de nieuwe wetgeving rond privacy. Uw gegevens worden door ons bijgehouden in het kader van de registers volgens het kerkelijk recht. Alle andere gegevens worden verwijderd op eenvoudig verzoek.

Mocht u intussen al vragen hebben stel ze gerust : 0476/29.95.07 (Serge) of stuur een mailtje naar info@catecheseinborgloon.be

Inschrijven voor de eerste communie kan via deze link naar Google forms : https://forms.gle/xNyAoroEpcceCUjk8

Inschrijven voor het Vormsel kan via deze link naar Google forms : https://forms.gle/8xmN7A5miXJKNXwEA

Uitnodiging 2019-2020