Vormsel 2020-2021

Van harte welkom op de pagina van inschrijving “Vormsel”.

Fijn dat jullie als ouders gekozen hebben om uw zoon of dochter in te schrijven voor het Vormsel.

We organiseren het Vormsel voor alle kinderen van het eerste middelbaar die binnen onze federatie wonen. Woont u in een andere federatie dan verwijzen we u graag door naar uw plaatselijke priester of diaken. Mocht u echter buiten onze federatie wonen en een speciale band hebben met onze federatie, neem dan even contact op met Serge (0476/29.95.07)

Wat verwachten we van ouders die kiezen om hun zoon/dochter te laten deelnemen aan het vormsel:

  • dat uw zoon/dochter aanwezig is op elk catechesemoment en bij elke gezinsviering die op het programma staat behalve bij ziekte (graag altijd even verwittigen a.u.b.)
  • Jongeren komen op tijd (5 minuten voor aanvang) op elk catechesemoment aangezien we maar een uurtje hebben en verlaten niet vroeger het catechesemoment voor eventuele hobby’s, er zijn genoeg keuzemomenten om dit te vermijden.
  • dat uw als ouders ook betrokken bent en samen mee op weg gaat met uw zoon/dochter. We verwachten alle ouders op de gezinsvieringen die op het programma van het Vormsel staan. Ook in de sterke momenten verwachten we jullie samen met jullie zoon/dochter in de vieringen (Kerstmis met kerstspel kinderen, Goede Vrijdag, Pasen, …)
  • de ouderavond(en) zijn ook verplicht om aan deel te nemen, op deze avond(en) wordt alle informatie gegeven. We organiseren daarom ook 2 ouderavonden op verschillende momenten om u de kans te geven op één van de twee aanwezig te zijn. We plannen normaal een fysische ouderavond waarbij we elkaar kunnen ontmoeten maar met de huidige toestand kan het zijn dat we alsnog moeten overgaan tot een digitale ouderavond.
  • kiezen voor een christelijk leven is een keuze die uiteraard niet los staat van de rest van het leven; daarom is het vanzelfsprekend een basisvoorwaarde dat wie kiest om opgenomen te worden in onze gemeenschap, op school ook kiest om het vak Rooms-katholieke godsdienst. Wie dat niet doet kan niet deelnemen aan het Vormsel.
  • we hebben ook een besloten Facebookgroep opgericht, speciaal voor de ouders en de vormelingen. In deze groep worden enkel ouders (en team Vormsel) toegelaten waarvan hun zoon/dochter hun Vormsel doen binnen onze federatie. Hierop worden foto’s gedeeld van de catechesemomenten/activiteiten alsook algemene info gedeeld. Graag hier dan ook aan deelnemen anders mist u een deel van de mooie momenten. https://www.facebook.com/groups/284523619263707/?source_id=841718246023507
  • onze catecheseploeg is zeer beperkt en we kunnen onmogelijk het hele catechesejaar alleen afwerken. We willen dan ook heel graag ons uiterste best doen om er toch een mooie voorbereiding van te maken en willen daarom graag beroep doen op ouders om een handje toe te steken bij de catechesemomenten/gezinsvieringen/versieringen kerk/uitwerking thema … we vragen niet om de taak van catechist op jullie te nemen maar gewoon per groep met 1 of 2 ouders aanwezig te zijn om de jongeren mee te begeleiden (vooral orde handhaven) en eventueel bij knutselopdrachten een handje toe te steken aangezien we maar een uurtje de tijd hebben. Bij de gezinsvieringen gaat het vooral om de orde te helpen handhaven. Alvast bedankt voor jullie hulp! Voel je je geroepen om meer te doen ook altijd welkom om ons catecheseteam te komen versterken!

Bij de inschrijving van uw zoon/dochter verklaart u zich akkoord met de bovenstaande voorwaarden. Het formulier is aangepast aan de nieuwe wetgeving rond privacy. Uw gegevens worden door ons bijgehouden in het kader van de registers volgens het kerkelijk recht. Alle andere gegevens worden verwijderd op eenvoudig verzoek.

Mocht u intussen nog vragen hebben, stel ze gerust: 0476/29.95.07 (Serge) of stuur een mailtje naar info@catecheseinborgloon.be

Inschrijven voor het Vormsel kan via deze link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAa__fL13VJUNEhSRkpZSUFMVVRTWDY1RTk2NVFFWExQTC4u